NEWS

Studenţii intră în sesiune doar dacă sunt vaccinaţi. Facultatea care a impus acest lucru

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi a decis, printr-o hotărâre a Consiliului de Administraţie că nu toţi studenţii din cei 9.000 înscrişi în acest an nu pot intra în sesiune.

Între timp peste 2.000 de studenţi ai UMF Iaşi au semnat o petiţie prin care cer conducerii instituţiei să abroge măsura. 

Rectorul universităţii a spus clar că doar studenţii vaccinaţi împotriva COVID-19, cei care deţin un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte sau cei care prezintă o adeverinţă că au fost infectaţi de virus pot fi primiţi în sesiunea de examene din această vară. 

În acest moment, la facultate există un maraton de vaccinare care vine în sprijinul studenţilor, însă pentru aceia care nu vor să o facă, sumele de bani pe care ar trebui să le scoată din buzunare pentru testele PCR sunt între 1.200 şi 1.500 lei.

Liga Studenţilor se solidarizează cu studenţii medicinişti şi avertizează UMF Iaşi că va ataca în instanţă hotărârea. Numărul total de studenţi ai UMF Iaşi este de circa 9.000, iar asta înseamnă că 25% dintre aceştia nu sunt de acord cu măsura impusă de conducerea universităţii.

Câţiva studenţi au înţeles că nu au de ales, prin urmare, unii vor face testele PCR, alţii s-au programat deja la vaccinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].