NEWS

Stomatofobia bate pandemia. Cum te poate ajuta hipnoza la dentist

Ca să o ajute pe Greta, pacientă cu probleme dentare, să scape de teamă, medicul Lorelei Nassar i-a propus hipnoza, ca metodă de relaxare. Specialistul a învăţat-o la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tel Aviv, cu unii dintre maeştrii mondiali în domeniu.

Greta n-a stat pe gânduri. Îţi spune că a auzit de noul concept de psiho dentistry, care îi ajută pe cei care au frică până şi de ideea de a merge la dentist. Pacientul intră într-un fel de stare de transă plăcută, în care medicul reuşeşte să îi alunge starea de încordare. Este vorba despre reacţia corpului nostru la gândul nostru, i-a spus medicul Nassar. E ca atunci când vorbim despre lămâi: ne lasă gura apă. Orice gând generează o acţiune în organism.

Trebuie să ştii că hipnoza nu înlocuieşte  anestezia, ci este doar o tehnică ajutătoare. Nu-ţi pune în pericol sănătatea.  Psihologul Keren Rosner îţi spune că această metodă te ajută să înlături frica în cazul în care în trecut ai avut experienţe dureroase la dentist.

                [embedded content]

 

„Am avut experienţe cu dentişti, medici, şi mereu mi-a fost frică, şi având o pregătire înainte prin hipnoză mi se pare mult mai  relaxant”, spune Greta.

 

„Asta înseamnă psiho dentistry, never treat a stranger ( niciodată nu trata un străin), raportarea la om ca un întreg. Pur şi simplu se eliberează, se relaxează, le vezi mimica, faţa se linişteşte, postura se linişteşte. Se face şi anestezie locală însă ea este percepută mult mai puţin de către pacienţi”, explică medicul Lorelei Nassar, chirurg stomatolog care practică hipnoza medicală. 

„Orice experienţă personală se reactivează atunci când mergem la stomatolog. În cazul în care a fost o experienţă trecută dureroasă, desigur că frica se va instala automat. Prin hipnoză ajutăm la detensionarea fizică şi psihică, la detaşarea de emoţiile negative”, conchide psihologul Keren Rosner

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].