NEWS

Statele Unite intenţionează să reducă asistenţa oferită Egiptului, din cauza situaţiei drepturilor omului

Imaginea articolului Statele Unite intenţionează să reducă asistenţa oferită Egiptului, din cauza situaţiei drepturilor omului

Statele Unite intenţionează să reducă asistenţa oferită Egiptului, din cauza situaţiei drepturilor omului

Administraţia Joseph Biden intenţionează să diminueze cu 130 de milioane de dolari asistenţa militară oferită Egiptului, pentru a exercita presiuni în scopul îmbunătăţirii situaţiei drepturilor omului, afirmă un oficial de la Washington citat de agenţia Reuters.

Decizia îi aparţine secretarului de Stat Antony Blinken. Statele Unite oferă Egiptului, un stat partener, asistenţă militară anuală în valoare de 300 de milioane de dolari. Fostele administraţii de la Washington au continuat, în pofida obiecţiilor Congresului, să ofere acest ajutor în întregime, argumentând că este în interesul securităţii naţionale a SUA.

Însă acum ajutorul va fi redus cu 130 de milioane de dolari, pentru a fi exercitate presiuni asupra Administraţiei Abdel Fattah Al-Sisi în scopul îmbunătăţirii situaţiei drepturilor omului. Departamentul de Stat de la Washington va face un anunţ pe această temă peste câteva zile.

Zeci de organizaţii internaţionale au cerut Administraţiei de la Washington să reducă asistenţă acordată Egiptului, “pentru a transmite un mesaj clar asupra seriozităţii angajamentului susţinerii drepturilor omului”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]