NEWS

Sorin Cîmpeanu: Peste 3.000 de elevi ar putea fi afectaţi de includerea focarului de COVID în calculul ratei de infectare

Sorin Cîmpeanu a spus că localităţile mici vor fi afectate de includerea focarului în calcularea ratei de infectare.

„Cu cât o localitate este mai mică, cu atât influenţa introducerii focarelor în calculul ratei de infectare va fi mai mare. În mod evident, un centru de bătrâni sau un spital într-o localitate foarte mică va afecta mult rata de infectare şi va putea duce acea localitate mică direct în carantină, nu doar în scenariul roşu. Există foarte puţine situaţii. În Bucureşti, aţi văzut, odată cu includerea ratei de infectare s-a crescut de la 2,4 la 2,42. Nu acesta este factorul determinant”, a spus Cîmpeanu.

Întrebat de jurnalişti care ar putea fi numărul elevilor afectaţi, ministrul a răspuns că ar fi vorba de o diferenţă de calcul de 16 localităţi.

„16 localităţi, deci 16 şcoli cu 250 de elevi, am putea să avem între 3.000 şi 4.000 de elevi afectaţi”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Începând de vineri, indicatorul privind cazurile de Covid se calculează altfel. În calcul vor fi incluse şi focarele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]