NEWS

SNPPC – Cu doar 0,73 candidaţi, pe loc, la şcolile de agenţi, înainte de proba scrisă şi de verificarea medicală, M.A.I. intră într-o perioadă neagră a istoriei sale

În urmă cu trei zile, semnalam un posibil dezastru, în acest an, la admiterea în şcolile vocaţionale din cadrul MAI, plecând de la eşecul a 30% dintre candidaţii selecţionaţi, care au picat probele sportive, înregistrându-se astfel un trist ,,record” negativ în acest domeniu. Practic, înaintea probei de evaluare a cunoştinţelor teoretice (testul scris), care va avea loc în 27 mai, consemnăm cel mai negru an din istoria învăţământului vocaţional specific Ministerului Afacerilor Interne: 0,73 candidaţi pe un loc!!!

Iată cifrele dezastrului (numărul candidaţilor rămaşi în concurs):

  • 1.002, la  Şcoala de agenţi de poliţie Câmpina,  pe 1.340 locuri – vezi pdf 1;
  • 144, pe 240 locuri, la Şcoala de agenţi PFR Oradea – vezi pdf 2; 
  • 233, pe 300 locuri, la Şcoala de agenţi de poliţie Cluj-Napoca – vezi pdf 3; 
  • per total, la cele 3 Şcoli de poliţie, intră, la proba scrisă, 1.379 candidati, pe 1.880 de locuri. Un simplu calcul algebric ne dă media de 0,73 candidaţi pe un loc! Urmează proba scrisă şi, ulterior, verificarea medicală (eliminatorie), care vor conduce, probabil, la ocuparea a numai 50% dintre locurile disponibile în această sesiune de admitere…FĂRĂ PRECEDENT!

Domnilor guvernanţi!

Am intrat, de mult, în al 13-lea ceas! Treziţi-vă, până nu este prea târziu!

Societatea, cetăţenii şi statul au nevoie de instituţii militare şi poliţieneşti solide, credibile şi puternice! Degeaba facem achiziţii tehnice de miliarde de euro, dacă nu învestim şi în oamenii de azi şi de mâine din aceste instituţii!

De fapt, noi, SNPPC, am tras mai multe semnale publice de alarmă (a se vedea linkurile de mai jos), mai ales în ultimii doi ani, anticipând că modificările legislative haotice şi discriminatorii generează o lipsă cronică de predictibilitate în sistemul carierei profesionale, în salarizare şi în sistemul de pensionare al oamenilor care au ales sau îşi doresc să îmbrace uniforma statutului.

Recent, în special pe fondul războiului de la graniţa României, am reiterat ideea unui posibil colaps al acestui sistem, în condiţiile dezinteresului dovedit de actuala coaliţie de guvernare – condusă, culmea, de un general în rezervă, fost militar de carieră! -,  faţă de familia ocupaţională ,,apărare, ordine publică şi securitate naţională”, precizând că, prin continuarea politicilor nesănătoase, atât pentru prezent, cât şi, mai ales, pentru viitor, atractivitatea tinerilor faţă de cariera militară şi poliţienească se va dilua tot mai mult, riscând să ajungem la situaţia extremă, aceea de a angaja cetăţeni extracomunitari în unele instituţii ale Sistemului de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].