NEWS

”Simbol al speranţei” în Marea Britanie. S-a născut un pui de panda roşu, pe cale de dispariţie

Tilly a avut nevoie de patru ani pentru a rămâne însărcinată, iar momentul este considerat unul dulce-amar după ce partenerul ei de reproducere, Nam Pang, a murit de boala Addison cu o lună înainte de naşterea puiului.

 

Interesul faţă de panda roşu a crescut anul acesta odată cu lansarea filmului “Turning Red” de la Disney Pixar, în care Mei Lee, o elevă chinezo-canadiană de 13 ani, se transformă într-un panda roşu uriaş atunci când trăieşte orice emoţie puternică din cauza unui blestem ereditar. Panda roşu din Hertfordshire a câştigat fani din întreaga lume, care au trimis mesaje de susţinere pentru Tilly, potrivit The Guardian.

 

Panda roşii sunt clasificaţi ca specie pe cale de dispariţie pe lista roşie a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii, mai puţin de 2.500 de exemplare mai existând în sălbăticie.

 

Ele sunt foarte ameninţate din cauza unor factori precum defrişările şi comerţul ilegal cu animale de companie.

 

Tilly şi Nam Pang au fost plasaţi împreună prin intermediul Programului european de reproducere ex-situ, care are ca scop crearea unei plase de siguranţă pentru speciile pe cale de dispariţie din mediul natural.

 

Aaron Whitnall, coordonatorul operaţiunilor de la grădina zoologică, a declarat că puiul a devenit “un simbol al speranţei, după moartea tragică a lui Nam Pang, iar faptul că amintirea şi moştenirea lui Tilly continuă să trăiască este mai mult decât ne-am aşteptat vreodată”.

 

El a adăugat: „Naşterea lui Little Red creează un final frumos pentru o poveste tragică şi sfâşietoare care a şocat comunitatea în luna iunie”.

 

Păstrătorii nu sunt încă în măsură să stabilească sexul lui Little Red, dar speră să facă acest lucru în jurul datei de şase luni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].