NEWS

Şeful Pentagonului vrea să efectueze o vizită oficială în China, pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Beijing

Mark Esper, secretarul american al Apărării, a declarat, marţi, că intenţionează să efectueze o vizită oficială în China anul acesta, pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Beijing.

“Înainte de finalul acestui an, sper să vizitez China pentru prima dată în calitatea de secretar al Apărării, pentru a spori cooperarea în domenii de interes comun, pentru a stabili sistemele necesare de comunicaţii în situaţii de criză şi pentru a clarifica intenţiile de competiţie deschisă în sistemul internaţional”, a declarat Mark Esper, citat de agenţia de presă Reuters.

Şeful Pentagonului tocmai a condamnat activităţile militare chineze în Marea Chinei de Sud. Mark Esper a precizat că nu a ordonat retrageri de trupe din Coreea de Sud, explicând însă că Pentagonul evaluează efectivele militare americane din întreaga lume.

Două portavioane americane au revenit săptămâna trecută în Marea Chinei de Sud, în contextul în care Administraţia Donald Trump şi China se acuză reciproc de amplificarea tensiunilor în această zonă.

China tocmai a efectuat exerciţii militare în Marea Chinei de Sud, atrăgând critici vehemente din partea Vietnamului şi statului Filipine. China revendică 90% din zona Mării Chinei de Sud, dar poziţia Beijingului este contestată de Brunei, Malaysia, Filipine, Taiwan şi Vietnam.

Relaţiile dintre SUA şi China sunt tensionate din cauza activităţilor comerciale, pandemiei de coronavirus şi a crizei din Hong Kong.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].