NEWS

Şeful OpenAI bate în retragere. Omul din spatele ChatGPT promite că nu va retrage serviciile din Uniunea Europeană

O săptămână foarte productivă de conversaţii în Europa despre cum să reglementăm cel mai bine AI! Suntem încântaţi să continuăm să operăm aici şi, bineînţeles, nu avem niciun plan de plecare“, a scris, vineri, pe Twitter Sam Altman.

Miercuri, Altman ar fi declarat că OpenAI ar putea lua în considerare posibilitatea de a părăsi blocul comunitar dacă viitoarea legislaţie a UE privind inteligenţa artificială – cunoscută sub numele de AI Act – este prea strictă.

Membrii Parlamentului European au adăugat în ultimul moment cerinţe de ultimă oră la text pentru a reglementa sistemele de inteligenţă artificială generativă, cum ar fi ChatGPT.

Vom încerca să ne conformăm, dar dacă nu ne vom putea conforma, vom înceta să mai funcţionăm“, declarase la Londra directorul OpenAI.

Altman a făcut un turneu în Europa în această săptămână şi a vizitat Marea Britanie, Franţa şi Germania. El s-a întâlnit cu cancelarul german Olaf Scholz, cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cu ministrul francez al economiei Bruno Le Maire.

OpenAI nu are încă un sediu oficial în UE, iar oficialii francezi speră că Altman va lua în considerare posibilitatea de a se stabili acolo, a declarat săptămâna aceasta un oficial de rang înalt din guvernul francez pentru POLITICO, vorbind sub protecţia anonimatului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].