NEWS

Rusia şi China sunt în vizorul SUA. Antony Blinken: „Dacă Rusia va continua să acţioneze nesăbuit, vom răspunde”

Se impun decizii ferme ca răspuns la ameninţările globale reprezentate de Rusia şi China. Asta propune ministrul de Externe englez omologilor, la reuniunea G7.

Secretarul de Stat American, Antony Blinken a transmis un mesaj ferm al administraţiei Biden. Dacă Rusia va continua să acţioneze nesăbuit, vom răspunde. Întâlnirea este prima din ultimii doi ani în format fizic şi pregăteşte summitul din iunie.

Ne concentrăm foarte mult pe acţiunile Rusiei. Preşedintele (Joe) Biden a fost foarte clar. Dacă Rusia alege să acţioneze nesăbuit sau agresiv, vom răspunde. Dar nu căutăm să escaladăm, am prefera să avem o relaţie mai stabilă, mai previzibilă”, a spus Antony Blinken, Secretar de Stat SUA.

Statele din Grupul celor 7 sunt deschise la o relaţie bună cu Rusia. Cu o condiţie, însă. Rusia trebuie să-şi schimbe comportamentul, spre o relaţie previzibilă.

Opinia unanimă este că activitatea periculoasă a Rusiei şi influenţa economică a Chinei pot submnina un sistem internaţional, şi aşa fragil.

„Ceea ce trebuie să se schimbe este comportamentul Rusiei. Fie că este vorba de amenninţările şi violenţele la graniţa cu Ucraina, fie că este vorba de atacurile cibernetice şi dezinformarea sau chiar de otrăvirea lui Alexei Navalny”, a declarat Dominic Raab, ministru de Externe UK.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].