NEWS

România, susţinută puternic să adere la Shengen de o ţară în care trăiesc milioane de conaţionali. Anunţul lui Bode

„Aderarea României la spaţiul Schengen este proces susţinut de Spania în mod activ şi reconfirmat pe deplin şi de această dată”, transmite ministrul de Interne, Lucian Bode, după o întrevedere cu omologul său spaniol, Fernando Grande-Marlaska Gómez.

Imaginea articolului România, susţinută puternic să adere la Shengen de o ţară în care trăiesc milioane de conaţionali. Anunţul lui Bode

România, susţinută puternic să adere la Shengen de o ţară în care trăiesc milioane de conaţionali. Anunţul lui Bode

„Spania este un partener strategic şi un prieten apropiat al României. În contextul vizitei pe care o întreprind în Spania în aceste zile, am avut astăzi o întrevedere cu domnul Fernando Grande-Marlaska Gómez, omologul meu spaniol. Prezenţa mea în Spania este legată de atenţia şi importanţa pe care le acord discuţiilor la cel mai înalt nivel cu partea spaniolă pe marginea subiectelor de interes comun din domeniul afacerilor interne. Avem datoria să facem tot posibilul pentru a avea societăţi sigure şi pentru a creşte încrederea cetăţenilor în instituţiile noastre. Mă bucur că avem obiective politice convergente, atât în plan bilateral, cât şi la nivel european, iar contextul actual este favorabil dezvoltării acestora. Întrevederea noastră, cât şi vizitele pe care le-am efectuat astăzi la sediul Direcţiei Generale a Gărzii Civile şi Direcţiei Generale de Poliţie Naţională au fost un prilej foarte bun pentru a consolida încrederea reciprocă şi pentru a identifica soluţii la provocările comune cu care ne confruntăm, precum criminalitatea organizată, traficul de persoane, ameninţările hibride, criminalitatea informatică sau efectele generate de agresiunea militară asupra Ucrainei”, transmite Lucian Bode.

Ministrul român de Interne precizează că unul dintre subiectele abordate a fost aderarea României la Schengen.

„În cadrul discuţiilor m-am bucurat să primesc aprecierile părţii spaniole pentru activitatea structurilor noastre şi am evidenţiat cooperarea deosebită pe care o avem pentru combaterea criminalităţii sub toate formele ei şi pentru asigurarea securităţii europene. Totodată, am abordat temele europene de actualitate, precum azilul şi migraţia, gestionarea frontierelor externe, respectiv aderarea României la spaţiul Schengen– proces susţinut de Spania în mod activ şi reconfirmat pe deplin şi de această dată. Nu în ultimul rând, prin această vizită doresc să transmit toată aprecierea mea faţă de comunitatea de români din Spania care este foarte bine integrată şi care are o contribuţie deosebită la relaţia noastră de parteneriat strategic. Românii din Spania sunt o comunitate puternică, fiind un etalon pentru imaginea României în lume”, încheie Bode.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].