NEWS

Reuniune specială a UE pe tema abordării faţă de ruşii care cer azil din cauza mobilizării

Ambasadorii statelor Uniunii Europene se vor reuni luni într-o şedinţă extraordinară convocată în virtutea Mecanismului de reacţie la crize, anunţă Preşedinţia cehă a Consiliului UE.

“Tratăm cu seriozitate evoluţiile din Rusia şi Ucraina şi suntem determinaţi să avem o reacţie coordonată eficientă”, a declarat un purtător de cuvânt al Preşedinţiei cehe a Consiliului UE, conform site-ului Tagesschau.de.

În Rusia au izbucnit proteste ca reacţie la decizia preşedintelui Vladimir Putin de a mobiliza parţial rezerviştii militari.

Finlanda a anunţat, vineri, limitarea emiterii de vize pentru cetăţenii ruşi, în contextul creşterii cererilor de acces după mobilizarea ordonată de preşedintele Putin.

La rândul său, Polonia a transmis că nu va accepta accesul generalizat în grupuri mari al cetăţeni ruşi care părăsesc ţara, invocând raţiuni se securitate. “Nu vom permite venirea generală a grupurilor de ruşi în Polonia, nici măcar dacă fug de mobilizarea militară”, a declarat Marcin Wasik, adjunct al ministrului polonez de Interne, argumentând că există riscul venirii unor persoane care au legături cu serviciile de securitate ruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].