NEWS

Răzvan Cherecheş explică unele dintre cele mai întâlnite efecte adverse ale vaccinului Moderna

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş, vorbeşte despre unul dintre cele mai întâlnite efecte adverse ale vaccinului Moderna: roşeaţa, mâncărimea sau durerea la locul injectării. Reacţiile pot apărea chiar şi după 7 zile de la vaccinare. „Nu este contraindicaţie pentru rapel”, spune Cherecheş.

Reacţia poate apărea cu întârziere de 7 zile după vaccinare şi nu se asociază cu alte complicaţii sau efect sever pe sănătate. Această reacţie adversă nu este contraindicaţie pentru rapel, deşi poate apărea şi după rapel”, spune expertul în sănătate.

Potrivit lui Răzvan Cherecheş, umflătura, roşeaţa, mâncărimea şi durerea dispar de la sine în aproximativ cinci zile, dar pot dura până la maxim 21 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].