NEWS

Războiul din Ucraina, ziua 330. Zelenski: „Vom îndura”. Statele Unite pregătesc un nou pachet de ajutor

UPDATE 05:00 SUA ar putea trimite Ucrainei vehicule blindate Stryker

Următorul pachet de ajutor  militar acordat Ucrainei de către Administraţia Biden ar putea fi trimiterea de vehicule blindate Stryker, însă, o decizie finală nu a putut fi adoptată momentan. Cu toate acestea, valoarea totală a pachetului se ridică la 2.5 miliarde de dolari.

UPDATE 04:00 Doi republicani ai Camerei SUA îi îndeamnă pe Biden şi Scholz să furnizeze arme critice Ucrainei

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei SUA, Michael McCaul, şi preşedintele Comisiei pentru Servicii Armate a Camerei, Mike Rogers, ambii republicani, au lansat un apel în care îndeamnă administraţia Biden şi aliaţii SUA „să transfere urgent în Ucraina sistemele de arme critice cu care Ucraina să poată înfrânge definitiv Rusia.”

UPDATE 01:00 SUA: Rusia nu controlează pe deplin Soledar sau Bakhmut, luptele continuă

Rusia nu controlează pe deplin Bakhmut sau localitatea alăturată Soledar din regiunea Doneţk, în ciuda afirmaţiilor ruşilor, susţine John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al SUA.

UPDATE 00:00 SUA vrea să ajute Ucraina să recâştige Crimeea.

În urma discuţiilor cu oficiali ucraineni, administraţia Biden a ajuns la ideea că Ucraina ar putea avea nevoie de echipament militar pentru a lovi Crimeea ocupată de ruşi, indiferent de riscurile pe care le presupune o astfel de mişcare, a raportat New York Times, citând mai mulţi oficiali americani anonimi.

  • Volodimir Zelenski a mulţumit tuturor celor implicaţi în operaţiunea de salvare după prăbuşirea elicopterului care a ucis 14 persoane în Brovary pe 18 ianuarie.
  • Următorul pachet militar major al SUA pentru Ucraina va fi anunţat pe 20 ianuarie şi ar putea să nu includă tancuri americane M1 Abrams, potrivit a trei oficiali americani.
  • Prim-ministrul Denys Shmyhal a cerut Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) să impună sancţiuni agenţiei nucleare a Rusiei „Rosatom”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].