NEWS

Războiul din Ucraina, ziua 212. Putin a reuşit să suprime revoltele / Astăzi, în regiunile ucrainene ocupate va începe referendumul pentru anexarea la Federaţia Rusă / 11.000 de oameni au reuşit să evadeze din Moscova pe calea aerului / Armata Roşie se reconstruieşte din voluntari / Germania, dispusă să acorde azil politic dezertorilor

REZUMATUL ZILEI A 211-A DE RĂZBOI

În cea de-a 211-a zi de război în Ucraina, Statul Major al Rusiei relatează că, în urma mobilizării parţiale anunţate de preşedintele Vladimir Putin, în ultimele 24 de ore, 10.000 de cetăţeni s-au prezentat la comisariatele militare pentru a lupta ca voluntari în Ucraina, fără a aştepta convocarea. În realitate, exodul cetăţenilor ruşi care nu vor să lupte continuă fără încetare. Germania s-a arătat dispusă să-i primească pe dezertori, în timp ce Rusia îi ameninţă cu câte 15 ani de închisoare.

Protestele se înmulţesc şi în toată ţara împotriva deciziilor Kremlinului. Peste 1.300 de persoane au fost oprite de poliţie în urmate protestelor declanşate după „mobilizarea parţială” ordonată de preşedintele Putin. Datele vin de la ONG-ul Ovd-Info care are în prezent ştiri despre 1.307 de persoane arestate în 39 de oraşe din Rusia. Oraşul cu cele mai multe arestări este Moscova, unde poliţia a băgat 527 de persoane în dube. În Sankt Petersburg sunt 480 de reţinuţi. Între timp, a avut loc un schimb de prizonieri, semn că dialogul îşi face, treptat, loc.

Traficul cetăţenilor ruşi care ajung în Finlanda trecând punctele de trecere a frontierei din zona de sud-est a crescut. Datele sunt de la poliţia de frontieră finlandeză. Matti Pitkäniitty, şeful unităţii de Cooperare Internaţională a Grăniceri, spune că un total de 4.824 de cetăţeni ruşi au sosit ieri în Finlanda peste graniţă. Comparativ cu ziua de miercuri din săptămâna precedentă, numărul sosirilor a fost mai mare decât în mod normal.

Noul pachet de sancţiuni ale UE împotriva Rusiei, anunţat de Înaltul Reprezentant pentru Politica Externă, Josep Borrell, şi menţionat şi de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va fi prezentat în mod informal ambasadorilor celor 27 de ţări „până la weekend”.
În ciuda condamnărilor Occidentului, de mâine, vineri, 23 septembrie, în regiunile ucrainene ocupate va începe referendumul pentru anexarea la Federaţia Rusă.

Fostul preşedinte rus Medvedev reiterează că „vor fi organizate referendumuri, iar republicile Donbas şi alte teritorii vor fi anexate Rusiei”, subliniind că, pentru a-şi proteja teritoriile, Moscova este dispusă să recurgă şi la „arme nucleare strategice şi arme bazate pe noi principii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]