NEWS

Războiul din Ucraina, ziua 177. Rusia refuză demilitarizarea centralei nucleare Zaporojie. Statele Unite vor livra ajutor suplimentar pentru Ucraina în valoare de 800 de milioane de dolari

UPDATE 02:00

Serviciile de informaţii ale armatei britanice conchid că pierderile grele consemnate în rândul unităţilor de tancuri aruncate în luptă de Putin se datorează, în parte, eşecului în folosirea blindajului reactiv exploziv (ERA). În multe cazuri, s-a constatat că blocurile ERA au fost umplute cu cauciuc, nu cu material anti-explozibil.

UPDATE 01:00 

Locuitorii din două sate din sudul Rusiei, în apropiere de graniţa cu Ucraina, au fost evacuaţi după ce un depozit de muniţie din apropiere a luat foc. Nimeni nu a fost rănit.

UPDATE 00:00 

Cel puţin patru explozii au lovit o zonă din apropierea aeroportului militar rus Belbek, la nord de Sevastopol, în Crimeea anexată, au declarat trei surse locale, dar un oficial pro-Moscova a spus că nu a fost făcută nicio pagubă.

Rezumatul zilei

  • Statele Unite pregătesc aproximativ 800 de milioane de dolari ajutor militar suplimentar pentru Ucraina
  • Şaptesprezece persoane au fost ucise şi 42 au fost rănite în două atacuri separate ale Rusiei asupra oraşului Harkov, din nord-estul Ucrainei
  • „Personal, îmi menţin convingerea că războiul se va încheia în cele din urmă la masa negocierilor. Domnul Zelenski şi domnul Guterres au aceeaşi părere în această privinţă”, preşedintele turc Erdogan după discuţiile cu preşedintele ucrainean Zelenski şi secretarul ONU, Guterres.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].