NEWS

Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 92. Zelenski spune că armata ucraineană a doborât două avioane de luptă ale Rusiei / SUA vor anunţa un nou pachet de ajutor militar pentru Kiev

SUA vor anunţa un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

Statele Unite urmează să anunţe un ajutor militar în valoare de 300 de milioane de dolari pentru Ucraina, potrivit Reuters.

Pachetul, care ar trebui să conţină lansatoare de rachete sol-sol şi alte muniţii generale, ar putea fi anunţat vineri, relatează agenţia de presă, citând două surse oficiale.

SUA au promis Ucrainei asistenţă de securitate în valoare de peste 35 de miliarde de dolari de la invazia Rusiei din 2022, în februarie, până în prezent.

Zelenski: Două avioane ruseşti “de tip SU” au fost doborâte în regiunea Zaporojie

Volodimir Zelenski susţine că Garda Naţională a Ucrainei a doborât două avioane ruseşti de tip “SU” în regiunea Zaporojie.

El nu oferă alte detalii despre aeronave.

Un indicativ SU se referă la aeronavele produse de Suhoi – producătorii de avioane militare ruseşti.

“Sunt recunoscător faţă de doi dintre războinicii noştri deosebit de precişi”, spune el.

“Apropo, unul dintre ei a primit deja titlul de Erou al Ucrainei şi a doborât nu numai avioane inamice, ci şi o rachetă de croazieră”.

Suedia va instrui piloţii ucraineni pe avioane JAS 39 Gripen

Stockholm va permite piloţilor ucraineni să se antreneze pe avioanele sale de vânătoare JAS 39 Gripen, ca parte a unui “program de familiarizare”.

Ministrul suedez al apărării, Pål Jonson, a precizat că Suedia are nevoie de aceste avioane pentru propriile nevoi de apărare şi, prin urmare, nu le va oferi Ucrainei.

Jonson nu a menţionat când sau unde va avea loc antrenamentul.

Suedia a respins cererea Ucrainei pentru avioane Gripen în februarie, invocând propriile nevoi de apărare ale Suediei. Kievul a făcut apel în mod repetat la partenerii săi pentru avioane moderne care să ajute la securizarea spaţiului său aerian.

În luna mai, o “coaliţie de avioane de luptă” în formare, care include, printre altele, Marea Britanie, SUA şi Olanda, s-a angajat să instruiască piloţii ucraineni pe avioane de luptă F-16 şi să furnizeze avioanele, în timp ce Slovacia şi Polonia au furnizat deja avioanele MiG-29 de fabricaţie sovietică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].