NEWS

Rafael Nadal la Laver Cup: „Ne aşteptăm la o atmosferă extraordinară şi vrem să ne distrăm”

Nadal, care şi-a extins palmaresul de titluri majore la începutul acestui an cu victorii la Australian Open şi la Roland Garros, totalizând un record de 22 de Grand Slamuri, a vorbit în cadrul unei acţiuni media puse la cale de organizatorii Laver Cup.

„Este vorba despre disciplina care intră în fiecare zi pe terenul de antrenament – şi în sala de antrenament – şi cred că am reuşit destul de bine să fiu în continuare dedicat şi profesionist şi să fac lucrurile în mod profesionist”, spune spaniolul.

„De fiecare dată provocarea este mai mare şi sper că voi fi pregătit pentru ea”.

Nadal se pregăteşte din nou să se echipeze pentru Europa, dar de data aceasta ca parte a unei formaţii inedite, alături de rivalii deveniţi colegi de echipă Roger Federer, Novak Djokovic şi Andy Murray.

Cei patru au cucerit împreună 66 de titluri majore, o dinastie care a rezistat de la debutul lui Federer, care a câştigat un titlu de Grand Slam major la simplu la Wimbledon în 2003, la vârsta de 21 de ani.

Nadal, care nu se laudă niciodată, explică faptul că, în timp ce istoria poate fi de partea echipei Europei, provocarea de dincolo de fileu va fi ferventă din partea echipei mondiale mai tinere.

„Am făcut parte din istoria sportului nostru în ultimii 20 de ani, fără îndoială”, spune Nadal despre el însuşi, Roger Federer, Novak Djokovic şi Andy Murray.

„Este adevărat că şi noi suntem mai în vârstă. Cifrele pe care le are echipa Europei sunt uimitoare, dar trebuie să continuăm să concurăm şi să jucăm. De partea cealaltă a fileului sunt jucători extraordinari care încearcă să câştige prima lor Laver Cup”.

Locul de desfăşurare este familiar pentru echipa Europei, finala ATP fiind organizată în ultimul deceniu în O2 Arena din Londra. Nadal este de două ori finalist la acest eveniment; Federer, Djokovic şi Murray au cucerit cu toţii trofeul.

„O2 a văzut mult tenis în ultimii 10 ani. Este un loc incredibil”, spune Nadal.

„Cred că atmosfera va fi extraordinară. Ne aşteptăm la o atmosferă uriaşă şi să ne distrăm”.

„Întotdeauna îmi place să joc în competiţii de echipă, fără îndoială”, reflectă el.

„Nu am reuşit să joc într-o echipă atât de mult pe cât mi-aş fi dorit. Este atât de special. Atunci când împarţi o victorie, o înfrângere, momente fericite, momente triste – lucrurile sunt mai bune. Mai bine decât atunci când eşti singur”.

El a mai spus despre echipa sa: „Suntem încântaţi să jucăm împreună. Suntem nerăbdători să petrecem o săptămână împreună într-un spirit de echipă pozitiv”.

Întrebat de ce a avut echipa Europei un asemenea succes şi ce face ca formatul Laver Cup să fie atât de diferit de alte evenimente din acest sport, Nadal a spus:

„Secretul este că am jucat mai bine. Deşi, câţiva ani meciurile au fost foarte, foarte strânse. Modul în care Laver Cup este punctat este foarte periculos. Chiar dacă începi bine şi crezi că eşti în control, în ultima zi se poate întâmpla orice.

Atunci când nu începi bine şi ţi se pare că eşti într-o poziţie dificilă, în ultima zi, dacă poţi câştiga acele meciuri, încă mai poţi să obţii Cupa.

Asta face ca această competiţie să fie foarte specială, foarte emoţionantă. Chiar dacă eşti în avantaj, ştii că fiecare meci va fi o bătălie şi că se poate întâmpla orice”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].