NEWS

Radovan Karadzic va fi transferat în Marea Britanie pentru a-şi ispăşi condamnarea pe viaţă pentru genocidul de la Srebeniţa

Guvernul de la Londra a anunţat că a acceptat ca fostul lider sârb Radovan Karadzic, condamnat la închisoare pe viaţă pentru genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii, să fie transferat la o închisoare din Marea Britanie pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

 

Radovan Karadzic, în vârstă de 75 de ani, se află în centrul de detenţie al ONU din Haga. El aşteaptă să fie transferat la o închisoare din afara Olandei, unde îşi va ispăşi pedeapsa primită, în special pentru masacrul de la Srebrenica din timpul războiului bosniac.

 

„Radovan Karadzic este unul dintre puţinii oameni condamnaţi pentru genocid. El este responsabil pentru masacrarea de bărbaţi, femei şi copii în timpul genocidului de la Srebreniţa şi a participat la asediului de la Sarajevo, prin atacuri nemiloase împotriva civililor. Ar trebui să fim mândri că, de la sprijinul britanic pentru arestarea sa până la celula de închisoare care îl aşteaptă, Marea Britanie a contribuit 30 de ani la înfăptuirea justiţiei pentru aceste crime atroce,” a subliniat ministrul britanic de Externe Dominic Raab, citat de Le Ligaro.

 

Arestat în 2008, după 13 ani în care a stat ascuns, Radovan Karadzic este cel mai înalt funcţionar care a fost condamnat de Tribunalul Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPII). Condamnat în primă instanţă în martie 2016 la 40 de ani de închisoare, el a primit la recursul din 2019 condamnare pe viaţă, justiţia internaţională declarândul responsabil pentru persecuţie, crimă, viol, tratament inuman sau transferuri forţate, în special în timpul asediului de la Sarajevo de apoape patru ani.

 

El a fost arestat în 2008, într-un autobuz, la periferia Belgradului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].