NEWS

R.Moldova expulzează un diplomat rus, ca reacţie la doborârea unei rachete ruse pe teritoriul său

Un funcţionar din cadrul Ambasadei Rusiei de la Chişinău a fost declarat indezirabil şi trebuie să părăsească Republica Moldova, anunţă Guvernul moldovean, ca reacţie la căderea pe teritoriul moldovean a unei rachete ruse, informează publicaţia Jurnal de Chişinău.

Ambasadorul Rusiei, Oleg Vasneţov, a fost convocat luni la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene “a decis declararea drept persoană non grata pe teritoriul ţării noastre a unui reprezentant al Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău, acesta fiind obligat să părăsească teritoriul Republicii Moldova”.

“Acest fapt a fost comunicat părţii ruse în după-amiaza zilei de 31 octombrie, cu prilejul convocării la sediul MAEIE a ambasadorului Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov. În cadrul convocării, MAEIE a reiterat faptul că atacurile cu rachete asupra ţării vecine escaladează în continuare riscurile de securitate, iar cetăţenii ţării noastre resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale războiului. A fost subliniat că atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene generează inclusiv ameninţări tot mai mari pentru securitatea energetică a ţării”, subliniază instituţia.

Decizia intervine după ce o rachetă rusă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut pe teritoriul localităţii moldovene Naslavcea, situat foarte aproape de frontiera cu Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].