NEWS

PUTIN A MINŢIT! Este o mobilizare totală 100% pentru un conflict cum nu s-a mai văzut de la cel de-al Doilea Război Mondial

O somaţie a fost distribuită bărbaţilor eligibili la miezul nopţii.

Bărbaţii au avut o oră să-şi împacheteze lucrurile şi să se prezinte la centrele de recrutare, scrie The Guardian

Femeile plâng în timp ce îşi văd soţii şi fiii să lupte în războiul Rusiei din Ucraina.

Prima zi a primei mobilizări a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial a produs confruntări emoţionante la centrele de recrutare şi chiar proteste.

Rusia ar putea lua în considerare să înroleze forţat mult mai mult decât 300.000 de bărbaţi. 

O femeie dintr-un mic sat din regiunea Zakamensky din Buriatia, în estul Siberiei, a spus că a simţit că ceva nu este în regulă când câinii au început să latre în jurul miezului nopţii.

Într-o comunitate de 450 de persoane, şeful satului se plimba din casă în casă, căutând să înmâneze peste 20 de somaţii pentru înrolare.

Bărbaţii s-au adunat înainte de a pleca în dimineaţa următoare, a spus ea, pentru a bea vodcă, în timp ce alţii s-au îmbrăţişat şi şi-au urat  unul altuia să fie în siguranţă.

Femeile au plâns şi au făcut semnul crucii când micul microbuz, cu partenerii lor de viaţă îmbarcaţi, s-a dus către apus. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].