NEWS

Puiu Popoviciu nu poate fi extrădat. Avocat: Rrespingerea unei cereri de extrădare cu mandat european, o premiera in Marea Britanie

Omul de afaceri Puiu Popoviciu nu va ajunge în România pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 7 ani de închisoare. Judecătorii din Marea Britanie au respins definitiv solicitarea de extrădare formulată de statul român.

 

Magistraţii britanici de la Înalta Curte de Justiţie arată în decizia lor că Puiu Popoviciu a avut parte de un tratament incorect din partea justiţiei române, iar hotărârea de condamnare a fost dată de un judecător care nu putea fi imparţial.

 

„Pot să spun că este pentru prima situaţie când într-o cerere de extrădare în baza unui mandat european de extrădare există o asemenea hotărâre în Marea Britanie. Deci, până acum, hotărârile de refuz de extrădare nu s-au bazat niciodată pe constatatea încălcării dreptului la un proces echitabil, ca în cazul acesta. În legislaţia oricărui stat există şi căi extraordinare de atac, pe care ne aşteptăm ca procurorul britanic să le utilizeze, au deschisă această posibilitate. Căile extraordinare sunt însă greu de accesta din punct de vedere al admisibilităţii,” a declarat Bogdan Micu, avocatul care l-a reprezentat pe Puiu Popoviciu la procesele pe care le-a avut în România. 

 

Puiu Popoviciu a fost condamnat în România la 7 ani de închisoare cu executare în dosarul „Ferma Băneasa”.

 

Mai exact, Gabriel „Puiu“ Popoviciu a primit sentinţa, pe 2 august 2017, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 7 ani închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, în dosarul „Băneasa“.

 

În momentul în care justitia din România a dat sentinţa, Puiu Popoviciu era în Marea Britanie şi s-a predat, însotit de avocat, ofiţerilor de la London Metropolitan Police. Ulterior, el a fost eliberat pe o cauţiune de 200.000 de euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].