NEWS

Proteste în Rusia faţă de arestarea unui politician considerat un rival al lui Vladimir Putin

Zeci de mii de persoane s-au adunat sâmbătă în centrul oraşului Habarovsk, situat în Extremul Orient rus, pentru a protesta faţă de arestarea guvernatorului regional, Serghei Furgal, acuzat de implicare în mai multe crime, informează agenţia Associated Press.

Potrivit presei locale, între 15.000 şi 50.000 de persoane protestează în Havarovsk, oraş situat la 6.100 de kilometri est de Moscova. În ultima săptămână, în Havarovsk au avut loc proteste zilnic, dar nu erau prezente mai mult de câteva sute de persoane.

Demonstraţiile reflectă furia faţă de arestarea unui guvernator popular şi nemulţumirea faţă de politicile Kremlinului, notează agenţia AP.

Serghei Furgal, guvernatorul regiunii Havarovsk, a fost arestat preventiv în urmă cu două săptămâni şi transferat într-un centru de detenţie din Moscova. Comisia rusă de investigaţii îl acuză de implicare în asasinarea unor oameni de afaceri în perioada 2004-2005. Serghei Furgal neagă acuzaţiile, care datează din perioada în care era om de afaceri.

Sâmbăta trecută, aproximativ 35.000 de persoane au protestat în centrul oraşului Havarovsk. Serghei Furgal, membru al formaţiunii naţionaliste Partidul Liberal Democratic, a fost ales guvernator în 2018. Victoria sa electorală a reflectat frustrarea faţă de politicile preşedintelui Vladimir Putin şi ale partidului acestuia, Rusia Unită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].