NEWS

Prima misiune spaţială arabă spre Marte: Emiratele Arabe Unite au lansat sonda Al-Amal

Sonda Al-Amal (Speranţa), prima misiune spaţială arabă spre planeta Marte, a decolat luni de la centrul spaţial Tanegashima din sud-vestul Japoniei, într-o misiune de şapte luni, până în februarie 2021 când va ajunge pe orbita planetei Marte. Data la care va sosi coincide cu cea de-a 50-a aniversare a unificării celor şapte principate care constituie Emiratele Arabe Unite, potrivit BBC şi AFP. 

Lansată la ora locală 06:58 (duminică 21:58 GMT ), decolarea sa a fost difuzată online în direct. Două încercări anterioare de a lansa sonda săptămâna trecută au fost anulate din cauza vremii nefavorabile.

[embedded content]

Emiratele Arabe Unite (EAU) fac eforturi să îşi dezvolte capacităţile ştiinţifice şi tehnologice şi să scadă astfel dependenţa de petrol. Planurile emirateze sunt ambiţioase şi vizează realizarea unei aşezări pe Marte până în 2117.

Misiunea spre Marte a costat EAU 200 de milioane de dolari, conform informaţiilor furnizate de ministrul emiratez pentru ştiinţe avansate Sarah Amiri. El a declarat că impactul asupra Emiratelor Arabe Unite va fi acelaşi cu cel asupra SUA, când oamenii au urmărit aterizarea Apollo 11 Moon în urmă cu 51 de ani, tot pe 20 iulie.

Sonda din Emiratele Arabe Unite este una dintre cele trei misiuni care se îndreaptă către Marte luna aceasta, alături de SUA şi China. Misiunea americană, Perseverance, a trimis felicitări către Al-Amal (Speranţa). “Abia aştept să mă alături călătoriei tale!”, este mesajul de pe contul de Twitter.

EAU au anunţat intenţia realizării acestui proiect în 2014 şi au lansat un program spaţial naţional în 2017 pentru a dezvolta expertiză în domeniu. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].