NEWS

Premierul Cîţu, surprins de abordarea liderilor UE: Este prematur să discutăm despre paşapoartele de vaccinare

O discuţie privind introducerea paşapoartelor de vaccinare în România este prematură, spune Florin Cîţu, care precizează că Executivul nu a dat mandat niciunui ministru să discute bilateral cu Grecia.

Imaginea articolului Premierul Cîţu, surprins de abordarea liderilor UE: Este prematur să discutăm despre paşapoartele de vaccinare

Premierul Cîţu, surprins de discuţiile liderilor UE: Este prematur să discutăm despre paşapoartele de vaccinare

„Nu avem această discuţie (despre paşapoartele de vaccinare – n.r.). Este prematur. În momentul în care ai doar un început al campaniei de vaccinare, nu poţi vorbi de un paşaport pentru vaccinare. Dacă ai toată populaţia vaccinată, da, poţi vorbi despre un astfel de paşaport”, spune Florin Cîţu.

El spune că niciun membru al Executivului nu este mandatat să discute bilateral cu Grecia.

„Nu există un mandat la nivel de guvern. Nu există niciun mandat să discutăm bilateral cu Grecia pentru un paşaport de vaccinare. Guvernul nu a dat mandat niciunui ministru”, conchide premierul.

Liderii UE au discutat despre paşaportul de vaccinare la summit-ul de vineri. Angela Merkel spune că paşapoartele ar putea fi gata la începutul verii. Austria, Grecia, Italia, Spania şi Bulgaria sunt ţările care susţin paşaportul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].