NEWS

Premierul britanic Boris Johnson şi-a pierdut mama. Charlotte Johnson Wahl a decedat în spital

Cu ocazia primului discurs al lui Johnson în calitate de prim-ministru, adresându-se delegaţilor partidului conservator la sfârşitul anului 2019, Johnson a descris-o pe mama sa ca fiind cea care îl învăţase să creadă în egalitatea dintre oameni, precizând că, la referendumul din 2016, femeia a votat în favoarea Brexitului.

Fiică a avocatului Sir James Fawcett, preşedintele Comisiei Europene pentru Drepturile Omului în anii 1970, Charlotte Johnson Wahl a studiat la Universitatea din Oxford, dar şi-a întrerupt studiile pentru a merge în America cu Stanley Johnson, căsătorindu-se în 1963.

Mai târziu, s-a întors pentru a le finaliza studiile şi a fi primul student căsătorit care a absolvit colegiul Lady Margaret Hall.

Boris, născut în 1964, a fost primul dintre cei 4 copii. Charlotte, care între timp divorţase de soţul ei, a avut 13 nepoţi. ”Am fost logodită cu un anume Wynford Hicks, extraordinar de frumos, dar destul de plictisitor ”, a declara ea pentru revista Tatler, în 2015.

Pictor profesionist, ea s-a oprit în principal asupra portretelor. În carieră, a realizat peste 2.000. În anul 1982, la vârsta de 40 de ani, a fost diagnosticată cu boala Parkinson, dar a continuat să ducă o viaţă normală.

„Încerc să pictez în fiecare zi dacă pot, chiar dacă trebuie să merg la spital des. O pot face totuşi, chiar dacă braţul meu face brusc mişcări total neintenţionate, făcându-mă să izbucnesc în lacrimi”, a spus ea, într-un interviu pentru Telegraph, în 2008.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]