NEWS

Polonia tot mai aproape de independenţa energetică faţă de Rusia. Gazoductul Baltic Pipe a ajuns în zona de coastă

Gazoductul Baltic Pipe a ajuns deja în zona de coastă din nord-vestul Poloniei, a anunţat operatorul acestuia Gaz-System, potrivit The First News.

Gazoductul Baltic Pipe a ajuns deja în zona de coastă din nord-vestul Poloniei, a anunţat operatorul acestuia Gaz-System, potrivit The First News.

Un proiect strategic polonezo-danez, gazoductul urmează să transporte gaze norvegiene către pieţele daneză şi poloneză, ajutând Polonia să-şi diversifice sursele de gaze naturale.

Darea în folosinţă a gazoductului este preconizată pentru anul viitor. Prin intermediul interconectoarelor, această investiţie va face posibilă aprovizionarea cu gaze naturale a ţărilor membre ale Iniţiativei celor Trei Mări, precum şi a Ucrainei.

Contractul Poloniei cu Gazprom expiră în decembrie anul viitor, iar guvernul de la Varşovia nici nu vrea să mai audă de gazele ruseşti, pe care le consideră un instrument de forţă politică, unul care prinde Europa ca într-un cleşte, la sud prin Turkstream şi continuarea acestuia Balkan Stream şi la nord prin Nord Stream.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].