NEWS

Peste 40% dintre români sunt mulţumiţi să lucreze de acasă

Lucrul de acasă este din ce în ce mai des întâlnit. Sub diferite forme, motive, în diferite industrii şi chiar ţări. S-a făcut aproape un an de când majoritatea oamenilor şi-au mutat întâlnirile în online şi nu le-a fost deloc uşor

Doi profesori de la Universitatea Harvard ştiu totul despre provocările şi dificultăţile ce implică munca de acasă. Ei au studiat aleatoriu frecvenţa emailurilor şi interviurilor pe zoom a peste 3 milioane de oameni din şaisperezece oraşe din întreaga lume.

În urma cercetărilor s-a dovedit că locul de muncă afectează modul în care lucrăm. Şi că, lucrând de acasă, ziua a devenit mai lungă cu aproape o oră, a crescut chiar şi numărul mediu de întâlniri, însă s-a redus timpul de comunicare.

Acolo unde există familii cu copii, munca de acasă poate fi mai solicitantă pentru că au obligaţii multiple, dar poate fi o oază de linişte şi un mediu productiv pentru celibatari.

Se pare că 38% dintre noi românii îşi doresc să lucreze de acasă şi după criza COVID-19 şi doar 43% suntem mulţumiţi de locul de muncă, arată un studiu realizat de Ranstad Workmonitor în luna decembrie.

Mulţi vor să se întoarcă la birou sau într-un sistem hibrid pentru a socializa mai mult.

În schimb, o diferenţă de peste 15% se remarcă între angajaţii români şi cei din alte ţări din Europa de Est în ce priveşte numărul celor care dispun de echipament şi tehnologie pentru a face faţă digitalizării la serviciu: 54,63% faţă de 70% în Europa de Est şi 79% media globală.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]