NEWS

Papa Francisc neagă că ar intenţiona să demisioneze în curând

Într-un interviu exclusiv pentru Reuters, Papa Francisc a negat, de asemenea, zvonurile potrivit cărora ar avea cancer, glumind că medicii săi “nu mi-au spus nimic despre asta”.

Zvonurile au circulat în mass-media că o conjunctură de evenimente de la sfârşitul lunii august, inclusiv întâlniri cu cardinalii lumii pentru a discuta despre o nouă constituţie a Vaticanului, o ceremonie de învestire a noilor cardinali şi o vizită în oraşul italian L’Aquila, ar putea prefigura un anunţ de demisie.

L’Aquila este asociat cu Papa Celestin al V-lea, care a renunţat la papalitate în 1294. Papa Benedict al XVI-lea a vizitat oraşul cu patru ani înainte de a demisiona în 2013, fiind primul papă care a făcut acest lucru în aproximativ 600 de ani.

Dar Papa Francisc, în largul său pe tot parcursul interviului, a respins ideea.

“Toate aceste coincidenţe i-au făcut pe unii să creadă că se va întâmpla aceeaşi <liturghie>”, a spus el. “Dar nu mi-a trecut niciodată prin cap. Deocamdată nu, pentru moment, nu. Serios!”.

Cu toate acestea, Papa Francisc a reiterat ideea potrivit căreia ar putea demisiona într-o bună zi dacă sănătatea şubredă îl va face să nu mai poată conduce Biserica.

Întrebat când crede că s-ar putea întâmpla acest lucru, el a spus: “Nu ştim. Dumnezeu o va spune”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].