NEWS

Papa Francis: „Migraţia nu este o ameninţare pentru creştinism”

Pontiful a făcut comentariile în „Let Us Dream”, o nouă carte scrisă în conversaţie cu biograful britanic Austen Ivereigh.

 

Papa, nepotul unor emigranţilor italieni care s-au stabilit în Argentina, îşi exprimă în mod regulat solidaritatea cu migranţii care traversează Marea Mediterană, plângând pe cei care îşi pierd viaţa şi denunţând ţările bogate care nu reuşesc să îi primească., relatează Euronews.

 

“Demnitatea popoarelor noastre cere coridoare sigure pentru migranţi şi refugiaţi, astfel încât aceştia să poată trece fără teamă din zone periculoase în zone mai sigure”, a precizat Papa Francis  în carte.

 

“Este inacceptabil să descurajăm imigraţia lăsând sute de migranţi să moară în încercarea de a traversa mare sau în călătorii în deşert. Domnul ne va cere să explicăm fiecare dintre aceste decese”.

 

El a condamnat, în cartea ce va fi publicată la scară largă pe 1 decembrie, liderii care „îşi canalizează resentimentele şi ura împotriva duşmanilor imaginaţi pentru a distrage atenţia de la problemele reale”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].