NEWS

Orchestra Filarmonicii Sibiu cântă în Piaţa Mare,în deschiderea „Zilelor Muzicale Româno-Americane”

Concertul Orchestrei Filarmonicii de Stat din Sibiu va avea loc în Piaţa Mare, joi, de la ora 19, dirijor fiind Cristian Lupeş. Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile şi doar după ce fac dovada imunităţii împotriva SARS-Cov-2.

„Ne bucurăm că avem şansa să fim cei care, după multă vreme de linişte, vom deschide ciclul de evenimente din Piaţa Mare Sibiu. Această unică scenă situată în centrul oraşului, al judeţului şi al României îşi porneşte iar motoarele alimentate de artişti pentru a purta publicul în cele mai frumoase călătorii posibile. Ediţia a 18-a a Zilelor Muzicale Româno-Americane debutează pe 1 si se termină pe 4 iulie, de ziua Statelor Unite ale Americii – celebrul ,,4th of July”.
Pe 1 iulie suntem prezenţi în Piaţa Mare cu una dintre cele mai frumoase colaborări pe care le poate avea Sibiul cultural: Filarmonica de Stat cu Teatrul de Balet Sibiu. După o uvertură românească a celor ,,Trei dansuri româneşti” compuse de Theodor Rogalski, vom plonja cu încredere într-un spectacol în care pe muzica lui Aron Copland, dansatorii în coregrafia Aleishei Sibhoun Gardner ne vor desena în spaţiul pieţei epopeea americană a cuceririi vestului de către o tânără familie. Spectacolul de Balet ,,Appalachian Spring” sau „Primăvara Apalaşă” este realizat în premieră naţională şi ne va reaminti celebra muzică a coloanelor de film cu aceeaşi temă, completând astfel repertoriul naţional al spectacolelor de balet. Această ediţie găzduieşte două turnee naţionale şi unul internaţional: este vorba despre proiectele „Orgile României” şi „O harpă de poveste” care poposesc la Sibiu în cadrul periplului românesc şi vom avea deosebita şi rara ocazie de a-l admirea pe celebrul trompetist de jazz din America, Wynton Marsalis, care va evloua alături de Jazz at Lincoln Center Orchestra în cadrul seriei de evenimente Întâlnirile JTI”, a spus dirijorul Cristian Lupeş, care este şi manager al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Melomanii vor asculta clapele pianului, aduse în Piaţa Mare de solistul Ştefan Lovin, se vom reîntâlni cu marele jazzman român Mircea Tiberian şi invitaţii săi, dar vor veni, pe scena din Piaţa Mare, şi muzicieni de la Academia Forţelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” şi cvintetul Filarmonicii, „Tromba Felix”.

Concertul se va încheia cu Ansamblul „Free Groove” al Forţelor Terestre ale Armatei SUA staţionate în Europa şi cu concertul trupei Byron alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, un experiment cross-over în care simfonicul trece graniţa către muzica rock.

Accesul în zona de scaune la toate evenimentele din program este liber, în limita locurilor disponibile şi doar după ce se face dovada imunizării împotriva SARS-Cov-2 (sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore). Pentru a respecta normele sanitare în vigoare, spectatorilor prezenţi li se va măsura temperatura, iar fiecare dintre aceştia va trebui să se dezinfecteze pe mâini la intrare. Copiii vor fi exceptaţi de la prezentarea acestor dovezi medicale. Purtarea măştii sanitare este obligatori pe întreaga durată de desfăşurare a evenimentului. Copiii de peste 5 ani vor fi obligaţi să poarte mască.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].