NEWS

Oficial BCE: Restricţiile vor întârzia relansarea economică în zona euro / Sunt necesare noi stimulente

Restricţiile asociate celui de-al doilea val pandemic riscă să afecteze rapiditatea relansării economice în zona euro, astfel că sunt necesare măsuri suplimentare de facilitare a politicilor monetare, afirmă Fabio Panetta, membru al Consiliului executiv al Băncii Centrale Europene (BCE).

Banca Centrală Europeană a estimat că economia zonei euro se va relansa până la sfârşitul anului 2022, dar Fabio Panetta avertizează că această proiecţie este expusă riscurilor acum, semnalând că în decembrie ar putea fi aplicate măsuri suplimentare de stimulare economică. “Revenirea la măsuri antiepidemice mai stringente pe care o observăm într-un număr de ţări din zona euro ar putea împinge mai departe acest orizont”, a declarat Fabio Panetta într-un interviu acordat publicaţiei elene Kathimerini, conform Reuters.

“Acest lucru evidenţiază necesitatea prelungirii politicilor macroeconomice de stimulare economică”, subliniază oficialul BCE.

Banca Centrală Europeană a aprobat deja asumarea unui volum de datorii de 1.350 de miliarde de euro până la jumătatea anului 2021, astfel că nu este supusă presiunilor pentru noi măsuri rapide, dar investitorii aşteaptă totuşi noi forme de garantare.

“În contextul amplorii riscurilor de scădere economică, nu există dubii asupra determinării noastre de a menţine stabilitatea preţurilor”, a subliniat Fabio Panetta.

Următoarea reuniune a BCE este programată pe 29 octombrie, dar noi măsuri de politică macroeconomică ar putea fi anunţate pe 10 decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].