NEWS

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului: Atacul aerien rusesc a ucis peste 50 de luptători ai miliţiilor susţinute de Turcia

Grupul de monitorizare din Marea Britanie, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, a precizaty că numărul de morţi se ridică la 78. Unii dintre răniţi se aflau într-o stare gravă, iar numărul morţilor este probabil să crească, a adăugat Observatorul.

Acesta a descris atacul – în regiunea Harem din nord-vestul oraşului Idlib – ca fiind cel mai mortal de la intrarea în vigoare a înţelegerii de încetăre a focului în martie.

Observatorul sirian a declarat că suspectează că atacul aerian a fost efectuat de Rusia, care este apropiată a preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

La începutul acestui an, Turcia şi Rusia au intermediat un armistiţiu la Idlib pentru a opri o ofensivă guvernamentală care a strămutat sute de mii de oameni. Dar asta nu şi-a pus impactul dorit asupra conflictului sângeros.

Când a fost anunţată încetarea focului, Turcia a spus că îşi rezervă dreptul de a „riposta cu toată puterea” împotriva oricărui atac al forţelor aliate preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].