NEWS

O pisică uriaşă gravată cu peste 2000 de ani în urmă a fost găsită în deşert în zona “Liniile Nazca” din Peru

Gravura, datată între 200 î.Hr. şi 100 î.Hr, a fost descoperită în timpul lucrărilor pentru a îmbunătăţi accesul la unul dintre dealuri, care oferă un punct de vedere natural din care pot fi văzute alte geoglife, relatează The Guardian.

Un sit al patrimoniului mondial Unesco din 1994, liniile Nazca, care sunt alcătuite din sute de imagini geometrice şi zoomorfe se află la 400 km sud de Lima şi acoperă aproximativ 450 km pătraţi de câmpia aridă a coastei Peru.

„Gravura era puţin vizibilă şi era pe punctul de a dispărea, deoarece se află pe o pantă destul de abruptă, predispusă la efectele eroziunii naturale”, a declarat ministerul culturii din Peru.

„În ultima săptămână, geogliful a fost curăţat şi conservat şi prezintă o figură felină.” Se spunea că pisica are 37 de metri lungime, cu linii bine definite, care variau în lăţime între 30cm şi 40cm.

„Este uimitor faptul că găsim în continuare figuri noi, dar ştim, de asemenea, că mai sunt multe de găsit”, a declarat Johny Isla, arheologul şef al Peru pentru linii, pentru agenţia de ştiri spaniolă Efe.

„În ultimii ani, utilizarea dronelor ne-a permis să realizăm imagini de pe dealuri”, a adăugat acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].