NEWS

O nouă tulpină a coronavirusului a apărut la New York

Biologii de la Universitatea Columbia spun că tulpina din New York a apărut la sfârşitul lui noiembrie şi s-a răspândit deja şi în New Jersey şi Connecticut. Este mai contagioasă, este mai agresivă, funcţionează împotriva ei vaccinurile? 

„E de înţeles că oamenii s-au trezit azi în panică pentru că, ştii, şi varianta din UK a început aşa. Dar chiar nu o să avem răspuns la aceste întrebări pentru o vreme. Iar oamenii, dacă sunt îngrijoraţi din cauza tulpinilor, ar trebui să continue să facă tot ce au făcut şi până acum. Dacă vor să oprească răspândirea şi să scadă curba infectării”, a apreciat Marion Renault, editor ştiinţă de la AP.

În Statele Unite sunt deja în circulaţie şi tulpina din Marea Britanie şi cea Africa de Sud şi cea din Brazilia. O altă tulpină care provoacă îngrijorări s-a format în California. Probele sunt analizate încontinuu. 

„S-au uitat la o bază de date, numită GISAID, care este data de baze mare la nivel global de genomuri virale şi au dezvoltat un software ca să detecteze focare de mutaţii, ca să vadă dacă sunt locuri în care vedem o nouă versiune de Covid-19 care ar trebui să ne facă atenţi. Aşa au găsit această tulpină din New York.”,  a mai spus Marion Renault. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].