NEWS

O fetiţă s-a născut pe DN 7, în ambulanţa SMURD, la Arad. Salvator: Cea mai intensă senzaţie

O fetiţă nu a mai avut răbdare ca ambulanţa SMURD care o ducea pe mama ei la Maternitatea din Arad să ajungă la destinaţie şi a venit pe lume în autospecială. Născută cu cordonul ombilical în jurul gâtului, Alexandra Mirela a fost salvată de paramedici.

Alexandra Mirela, fetiţa care s-a născut, sâmbătă, pe DN 7, în autospeciala SMURD a Punctului de lucru Nădlac, are 3.200 de grame şi a venit pe lume ajutată de trei paramedici: plt. maj. Florin Macovei, comandant de echipaj, sg.maj. Kristian Ivan Krajcsik şi sg.maj Alin Paulik.

Cei trei au luat femeia însărcinată din Nădlac pentru a o duce la Matenitatea din Arad, unde urma să nască. Pe drumul spre Arad înainte de localitatea Pecica, lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată: femeia a început să acuze dureri puternice şi contracţii aproximativ din 3 în 3 minute.

„Autospeciala a fost oprită, Maco a cerut imediat în sprijin dispeceratului o ambulanţă cu medic sau măcar asistent, dar până atunci, împreună cu ceilalţi doi salvatori, s-au pregătit pentru a asista naşterea. După câteva minute copilul a fost adus pe lume dar cordonul oblilical era înfăşurat după gât, iar copilul avea culoare cianotică”, potrivit ISU Arad.

Maco, salvator cu experienţă, pompier şi paramedic nu şi-a pierdut cumpătul şi a aplicat tot ce a învăţat şi ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensivă Mobilă, iar după ce i-a eliberat cordonul ombilical a curăţat curăţat copilul, l-a învelit şi l-a pus lângă mamă.

„A fost cea mai intensă senzaţie pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenţie, bineînţeles m-au ajutat şi colegi şi am luat cele mai bune decizii”, a spus salvatorul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].