NEWS

Noi proteste în Belarus împotriva lui Lukaşenko. Zeci de persoane au fost reţinute

Poliţia din Belarus a reţinut duminică zeci de persoane la Minsk, în timpul unui nou protest împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, au raportat activiştii pentru drepturile omului, notează Reuters

 

Mii de oameni au ieşit pe străzile capitalei bieloruse scandând ”Trăiască Belarus!” şi purtând drapele roşu-alb, culorile opoziţiei. Poliţia a folosit grenade asomatoare pentru a dispersa mulţimea, a scris presa din Belarus.

De asemenea, aproximativ zece staţii de metrou au fost închise, iar reţelele de comunicaţii mobile au fost întrerupte în unele locuri, potrivit unei jurnaliste a agenţiei France Presse.

 

În această săptămână, organizatorii protestelor le-au cerut oamenilor să se adune în zeci de locuri din Minsk înainte de a forma grupuri mai mari, pentru a face mai dificil controlul mulţimii de către poliţie.

 

Mitingurile împotriva lui Likaşenko s-au reluat după moartea unui protestatar în vârstă de 31 de ani, Roman Bondarenko, decedat la spital la începutul acestei luni, după ce a fost bătut crunt de forţele de securitate, după cum susşin demonstranţii.

 

Ministerul de interne a respins acuzaţiile pentru moartea lui Bondarenko, spunând că a fost ucis într-o luptă cu civilii.

 

Lukaşenko este contestat în stradă din luna august, când a fost reales preşedinte, după un scrutin considerat fraudulos de opoziţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].