NEWS

Mino Raiola a murit la vârsta de 54 de ani. Anunţul a fost făcut de familie

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi renumiţi agenţi de jucători din fotbalul mondial, Mino Raiola, a murit la vârsta de 54 de ani, a confirmat familia sa.

Raiola a reprezentat unele dintre cele mai mari nume din fotbal, printre care Paul Pogba, Erling Haaland şi Zlatan Ibrahimovic.

El a lucrat în fotbal încă din anii 1980 şi a fost un factor crucial în unele dintre cele mai mari tranzacţii din fotbal, cum ar fi transferul lui Pogba la Manchester United, pe atunci record mondial de 89 de milioane de lire sterline, în 2016.

Într-o declaraţie a familiei sale postată pe reţelele de socializare se arată astfel: „Cu infinită tristeţe, împărtăşim trecerea în nefiinţă a celui mai grijuliu şi uimitor agent de fotbal care a existat vreodată.

Mino a luptat până la sfârşit cu aceeaşi forţă pe care a pus-o pe mesele de negociere pentru a ne apăra jucătorii. Ca de obicei, Mino ne-a făcut mândri şi nu şi-a dat seama niciodată.

Mino a atins atât de multe vieţi prin munca sa şi a scris un nou capitol în istoria fotbalului modern. Moartea sa va fi resimţită pentru totdeauna.

Misiunea lui Mino de a face din fotbal un loc mai bun pentru jucători va continua cu aceeaşi pasiune.”

Raiola, care s-a născut în Italia, dar s-a mutat în Olanda când era copil, a început să lucreze ca agent în urmă cu patru decenii. Prima sa afacere majoră a fost transferul lui Pavel Nedved de la Sparta Praga la Lazio în 1996.

El a lucrat în timpul boom-ului financiar modern din fotbal, inclusiv naşterea şi creşterea Premier League şi a Ligii Campionilor, şi a fost în egală măsură admirat şi înjurat pentru stilul său direct şi pentru dorinţa nemiloasă de a obţine cele mai bune oferte posibile pentru clienţii săi.

Pe lângă Pogba, transferul lui Matthijs de Ligt de la Ajax la Juventus în 2019, în valoare de 73 de milioane de euro, a fost supervizat de Raiola, în timp ce el a fost implicat şi în transferul gratuit al lui Gianluigi Donnarumma la Paris Saint-Germain, după plecarea sa de la Milan anul trecut.

El a suferit recent probleme de sănătate şi a fost internat în spital la începutul acestei săptămâni. Presa italiană, preluată în întreaga lume, a raportat în mod fals, că ar fi murit la 28 aprilie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].