NEWS

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, discută vineri măsura carantinării pentru Bucureşti şi Ilfov

„Va fi o discuţie şi pe partea de specialişti. Comitetul tehnico-ştiinţific care este în subordinea CNSU mâine va discuta, pentru că a fost şi o propunere a INSP legată de carantinarea zonală în Bucureşti şi Ilfov. Urmează să vedem ce spun specialiştii, în acest grup sunt şi reprezentanţii altor instituţii şi ministere, pentru că o carantină zonală nu este o măsură despre numai spunem că de mâine se instituie, trebuie alte reglementări”, a declarat Cseke Attila, la un post de televiziune.

Acesta a fost întrebat despre propunerea premierului interimar cu privire la utilizarea certificatului verde inclusiv la magazine.

„Va fi şi această discuţie legată de certificat pentru că nu este corect să spui oamenilor care s-au vaccinat că „tu nu mai poţi să ieşi pe stradă sau nu poţi să te duci la un anumit tip de manifestare” ”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

„Aş merge pe ideea de a folosi certificatul verde şi în magazine”, a afirmat joi premierul interimar Florin Cîţu. Acesta a precizat că decizia ar putea fi luată de Parlament, un proiect fiind în procedură parlamentară.

„În acest moment eu cred că pasul următor este să cerem folosirea certificatului verde pentru circulaţie. Propunerea trebuie să fie cât mai rapidă”, a afirmat Cîţu după şedinţa de joi a Guvernului.

El a spus că nu ar fi o restricţionare. „Asta nu este restricţionare. Ar fi o triere. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă eşti testat… Deci sunt trei variante. Aş merge pe ideea de a folosi certificatul verde şi în magazine”, a adaugat premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].