NEWS

Ministrul german de Finanţe afirmă că ieşirea Germaniei din UE ar ruina economia ţării

Piaţa unică a UE este de “cea mai mare importanţă” pentru motorul Europei, iar un aşa-numit “Dexit” ar fi cel mai rău scenariu posibil pentru Germania, care depinde de exporturi, a declarat Christian Lindner, într-un interviu acordat Bloomberg.

“Ne-ar ruina economia”, a adăugat el. “De aceea trebuie să le spunem oamenilor: «Bine, poate că nu sunteţi în concordanţă cu politicile guvernamentale, dar acesta nu este un motiv pentru a schimba întregul sistem şi pentru a schimba ceea ce stă la baza bogăţiei noastre»”.

Liderii politici şi mediul de afaceri au avertizat în repetate rânduri că viziunea AfD privind o versiune germană a Brexit-ului ar fi dezastruoasă pentru activitatea economică.

Liderul AfD, Alice Weidel, a numit Brexit un “model pentru Germania” într-un interviu acordat luna trecută pentru cotidianul Financial Times şi a propus organizarea unui referendum pentru “a lăsa poporul să decidă, aşa cum a făcut Marea Britanie”.

Lindner a recunoscut că economia Germaniei “nu este atât de bună pe cât ar trebui să fie” şi a declarat că pregăteşte propuneri pentru următoarele două luni cu privire la cea mai bună modalitate de a o stimula, “în special în sectorul financiar”.

El a spus că este “foarte optimist” în ceea ce priveşte perspectivele economice şi se aşteaptă la o revenire “foarte curând” , atât timp cât guvernul reuşeşte să îmbunătăţească cadrul pentru a face afaceri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].