NEWS

Minaur Baia Mare s-a calificat în finala EHF European Cup

Echipa maramureşeană şi-a câştigat locul în finală după ce în meciul tur îşi asigurase un avantaj confortabil de 6 goluri care s-a dovedit a fi suficient.

După o primă repriză echilibrată, în care au condus aproape în permanenţă, băimărenii au avut un uşor moment de cădere în ultima parte a meciului, când gazdele au reuşit să pună chiar 4 goluri avans înainte de sirena de final.

Călin Căbuţ a marcat 9 goluri pentru Minaur, secondat de surprinzătorul Anderson Mollino, cu 6 reuşite.

Portarul ucrainean Anton Terekhov a fost desemnat jucătorul meciului, acesta având 9 parade reuşite, apărând şi un 7 metri.

Dubla manşă s-a încheiat aşadar cu 62-59, Minaur ajungând după 34 de ani într-o nouă finală de cupă europeană, după ce legendara echipă a anilor 80, condusă de Lascăr Pană, câştiga Cupa IHF în 1985 şi 1988.

În finala care se joacă tot în dublă manşă, pe 21 şi 28 mai, băimărenii vor întâlni una din echipele norvegiene Naerbo sau Drammen, care joacă duminică manşa a doua a celeilalte semifinale, al cărei meci tur s-a încheiat cu scorul de 30-27 pentru Drammen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].