NEWS

Microsoft ar vrea să cumpere TikTok, în timp ce Trump şi-ar dori să interzică aplicaţia în America

Microsoft ar vrea să cumpere TikTok, relatează The Wall Street Journal. Între timp, Trump se gândeşte că ar fi mai bine ca aplicaţia să fie interzisă în America.

„Ne gândim şi analizăm aplicaţia TikTok. Am putea s-o interzicem”, le-a spus Trump reporterilor în timp ce se pregătea să plece spre Florida.

„Am putea face alte lucruri, sunt câteva opţiuni. Dar se întâmplă foarte multe lucruri, aşa că ne vom gândi la alternative în ceea ce priveşte TikTok-ul”, a adăugat Trump.

Oficialii SUA şi-au exprimat îngrijorarea că aplicaţia ar transmite Chinei datele pe care le colectează de la americani, însă compania care deţine TikTok a dezminţit aceste acuzaţii.

New York Times a raportat cu ceva timp în urmă că TikTok ar putea fi cumpărat de Microsoft. Din păcate, compania nu a putut fi contactată pentru un comentariu prompt pe această temă.

CEO-ul TikTok, Kevin Mayer, a afirmat că ei sunt şi vor fi întotdeauna transparenţi. „TikTok a devenit cea mai mare şi importantă ţintă, însă nu noi suntem inamicii”, a mai spus Kevin Mayer.

Aplicaţia a devenit şi mai cunoscută odată cu pandemia: 315 milioane de utilizatori au descărcat-o în primul trimestru al anului 2020. Acest număr face ca TikTok să fie cea mai descărcată aplicaţie într-un singur trimestru, conform cercetărilor derulate de Sensor Tower.

În prezent, numărul total de utilizatori ai aplicaţiei este de 2.2 miliarde, în toată lumea. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].