NEWS

Masca refolosită nu te poate proteja aşa cum ar trebui. Cum este bine să procedezi?

Foloseşti aceeaşi mască de protecţie de mai multe ori? Medicul infecţionist Carmen Dorobăţ spune că masca refolosită îşi pierde din capacitatea de a te proteja. De ce? Tocmai pentru că foarte mulţi microbi rămân pe suprafaţa ţesăturii.

La fel de important este şi locul sau modul cum păstrezi masca. Cel mai indicat este să o pui într-o pungă sigilată. Nicidecum să o uiţi atârnată de oglinda retrovizoare, de schimbătorul de viteze sau pe bord. 

 

„Cele mai ieftine, cele mai uşoare, cele mai comode sunt aceste măşti în trei pliuri. Dezavantajul lor este că nu pot fi purtate pentru o perioadă lungă de timp deoarece respiraţia noastră conţine vapori de apă care modifică calitatea materialului şi atunci masca ar putea permite agenţilor infectanţi să pătrundă prin nas în căile respiratorii. Aşa că o îndepărtăm, pentru că nu mai este eficace. După care, obligatoriu, ne spălăm cu apă şi săpun”, a explicat medicul Carmen Dorobăţ. 

Cei mai mulţi români nu cunosc aceste reguli. Aşa că păstrează masca în locuri improprii, ceea ce creşte riscul de infectare. De exemplu, persoanele care se află la volan se asigură că au câte o mască în maşină şi o ţin de regulă atârnată de oglindă.

„E la dispoziţie oricând e nevoie”, a explicat un şofer. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].