NEWS

Masacru în Norvegia: atacul de la Kongsberg a adus în aminte de crimele de la Utoya, din urmă cu 10 ani

Un bărbat a comis un masacru în Kongsberg, în sud-estul Norvegiei: înarmat cu arc şi săgeată, a început să ţintească trecătorii, în diferite zone ale oraşului. Bilanţul oferit de poliţie este de cel puţin 5 morţi, inclusiv un ofiţer în civil, şi doi răniţi.

Poliţia, care a intervenit în forţă, l-a arestat pe atacator, după o scurtă confruntare. Autorităţile susţin că acesta a acţionat singur, dar au continuat să cerceteze prin centrul micului oraş, aflat la 85 de kilometri de Oslo, detectoare de bombe şi două elicoptere.

În acest moment, ipoteza atacului terorist nu este exclusă, chiar dacă, potrivit anchetatorilor, este încă prea devreme pentru a o susţine cu tărie.

Teama de atacurile de extremă dreaptă care în trecut au însângerat ţara este încă vie în Norvegia. Cu toţii se gândesc la masacrului de Utoya, din 2011, în care Anders Behring Breivik a ucis 77 de oameni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].