NEWS

Marius Tucă Show, de la 19:00, la Aleph News. Ediţie-eveniment cu Doina Levintza – scenograf, sculptor, designer, om de teatru. În partea a doua – publicistul Ion Cristoiu

Autor: Luiza Moldovan

 

“Ca să văd, îmi închid, mai întâi, ochii”. Am ales aceste cuvinte ale lui Gaugin pentru că arta Doinei Levintza transcende văzutul într-un mod subtil dar pătrunzător, concret. Orice creaţie pleacă de la un vis. Ceea ce se vede a fost mai întâi nevăzut. A fost visat, înţeles pe deplin şi abia apoi transformat în văzut. 

 

Doina Levintza nu are nevoie de o prezentare anume. O creaţie grandioasă, de o nobleţe spirituală aparte, unică, o viziune cu totul excepţională sunt semnătura “Levintza”. A creat decoruri şi costume pentru emisiuni de televiziune, pentru spectacole de teatru, a organizat show-uri de modă. De un indiscutabil bun-gust, costumele Doinei Levintza sunt grele, maiestuoase, personale, nu se pot uita. 

 

A creat costume pentru “Richard al II-lea”, „Richard al III-lea”, pentru „Portretul lui Dorian Gray”, pentru „Societatea de vânătoare”, „Ghilgameş”, a lucrat cu Andrei Şerban, Mihai Mănuţiu, Dragoş Galgoţiu, Gyorgy Harag. O vizită în galeria Doinei Levintza te transpune hipnotic în epoci şi spaţii la care nu ai, altfel, acces. Aici vezi rochia purtată de Oana Pellea în Richard al II-lea, dincolo un altul din Casanova, mici colţuri de vreme peste tot, iar dacă timpul are miros, cu siguranţă că miroase a rochii de epocă. 

Vino mâine seară să vezi un colţ de Levintza în stare nealterată, într-o discuţie – eveniment cu Marius Tucă.

 

Incidenţa infecţiilor cu Sars-Cov2 e în scădere, iar autorităţile din alte ţări europene se gândesc să dea liber călătoriilor tuturor celor care sunt complet vaccinaţi. În plus, la o zi după Ziua Internaţională a Presei, publicistul Ion Cristoiu vorbeşte despre cât de credibilă mai e presa în zilele noastre, în condiţiile în care, potrivit unui studiu recent, doar 30% din populaţie mai are încredere în jurnalişti. 

 

Ce s-a ales de jurnalism în era influencerilor şi cum comunicăm mai bine în strategia de vaccinare? Despre puterea presei şi despre cum se schimbă mesajul, în a doua parte a emisiunii, cu Ion Cristoiu invitat şi Marius Tucă la butoane. 

De la şapte, aici, la Aleph News. Marius Tucă Show. “Eu eram precis, tu erai precistă / Eu figurant, tu artistă, / Erai mereu cap de afiş / Pe când eu  număram la mărunţiş”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].