NEWS

Marius Copil s-a calificat în sferturile de finală la turneul de la Nottingham

Jucătorul de tenis Marius Copil (30 de ani, locul 228 ATP) l-a întrecut, astăzi, pe austriacul Sebastian Ofner (25 de ani, 71 ATP), în turul secund al turneului Viking Open Nottingham, turneu din categoria challenger dotat cu premii de 132.280 de euro.

Meciul a durat o oră, 7 minute şi 7 secunde. Victoria i-a asigurat lui Copil un premiu de 3.710 euro şi 25 de puncte ATP.

Urmare a acestui succes, cea mai bună rachetă a României s-a calificat în sferturile de finală, unde va da peste câştigătorul partidei care îl va opune pe cehul Lukas Rosol sud-africanului Kevin Anderson (meci disputat joi seară).

Marius Copil forţează revenirea în Top 100, acolo de unde se accede direct pe tabloul principal la turneele de Mare Şlem.
La competiţia de la Nottingham (Marea Britanie), care se dispută pe iarbă, suprafaţa preferată a românului, Copil are patru victorii la rând.

A trecut două tururi de calificare (i-a învins pe britanicul James Ward şi pe indianul Ramkumar Ramanathan). În calificări, a fost cap de serie numărul 5 prin prisma clasamentului.

Intrat pe tabloul principal, românul a dispus, în primul tur, de bosniacul Damir Dzumhur, favorit 7 şi locul 125 ATP, scor 6-4, 4-6, 6-1, apoi a urmat, astăzi, Ofner.

Copil vine după o perioadă nefastă, în care a pierdut la Roland Garros în primul tur al calificărilor. Scos devreme din joc de pe zgura de la Paris, Marius Copil speră la un parcurs mai bun la Wimbledon (28 iunie-11 iulie), unde va lua startul în calificări. Având un serviciu puternic, iarba, o suprafaţă rapidă, este preferată de arădean.

Cel mai bun loc ocupat de prima rachetă a României în echipa de Cupa Davis este 56, în ianuarie 2019.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].