NEWS

Marea Britanie renunţă la camerele de supraveghere chinezeşti în clădirile guvernamentale

Guvernul britanic a cerut joi departamentelor sale să nu mai instaleze în clădiri importante camere de supraveghere fabricate în China, invocând riscuri de securitate.

Decizia vine în urma unei analize a „riscurilor de securitate actuale şi viitoare posibile asociate cu instalarea sistemelor de supraveghere vizuală pe domeniul guvernamental”, a declarat Oliver Dowden, un reprezentant al guvernului, potrivit Reuters.

„Revizuirea a concluzionat că, având în vedere ameninţarea la adresa Regatului Unit şi capacitatea şi conectivitatea din ce în ce mai mare a acestor sisteme, sunt necesare controale suplimentare”, a spus Dowden.

Directiva se aplică camerelor de supraveghere fabricate de companii care fac obiectul legilor de securitate şi include îndrumări pentru ca departamentele să deconecteze astfel de dispozitive de la reţelele de calculatoare principale şi să ia în considerare eliminarea lor cu totul.

Măsura intervine la câteva luni după ce zeci de legislatori au cerut interzicerea vânzării şi utilizării camerelor de securitate fabricate de Hikvision şi Dahua, două firme chineze deţinute parţial de stat, din cauza temerilor legate de confidenţialitate şi de legătura dintre produsele acestor companii şi încălcările drepturilor omului în China.

Şi autorităţile din SUA au impus restricţii comerciale şi de utilizare pentru camerele produse de Hikvision, Dahua şi alte firme chineze.

Majoritatea organismelor publice britanice folosesc camere de supraveghere fabricate de Hikvision sau Dahua, a anunţat în iulie grupul Big Brother Watch.

Un număr de departamente guvernamentale, inclusiv ministerele de interne şi de afaceri, au camere Hikvision pe faţada clădirilor lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]