NEWS

Lula da Silva a discutat cu Putin despre eventuale negocieri pentru oprirea conflictului din Ucraina

Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a declarat, vineri, că a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre intenţia de a purta negocieri pentru oprirea războiului din Ucraina, iar Kremlinul a reafirmat deschiderea spre dialog.

“Am reafirmat voinţa Braziliei, împreună cu India, Indonezia şi China, de a discuta cu ambele părţi ale conflictului în scopul obţinerii păcii”, a declarat Lula da Silva. Anterior, el a discutat despre conflictul din Ucraina cu preşedintele Chinei, Xi Jinping.

Preşedinţia Rusiei a confirmat convorbirea şi a reafirmat, potrivit agenţiei Reuters, deschiderea spre dialog pe tema conflictului din Ucraina. “În convorbire, preşedintele Putin a prezentat o evaluare generală asupra evoluţiei situaţiei din Ucraina, confirmând deschiderea părţii ruse spre dialog la nivel politic şi diplomatic, care încă este blocat de Kiev şi de susţinătorii săi occidentali”, a transmis Kremlinul, conform agenţiei Interfax.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].