NEWS

Liz Truss este “compromisă” din cauza unor declaraţii: “britanicilor le lipseşte îndemânarea”

The Guardian dezvăluie că Liz Truss, candidatul pentru şefia Partidului Conservator, a scris într-o carte că lucrătorilor britanici le lipsesc „îndemânarea şi practica” rivalilor străini..

Remarcile extrem de dispreţuitoare fac ecou unui pasaj controversat despre muncitorii britanici care se numără printre „cei mai răi leneşi din lume” din cartea Britannia Unchained căreia i-a fost co-autor.

În prima dezbatere televizată directă a liderilor conservatori de luna trecută, Truss a susţinut că nu a scris capitolul ofensator şi l-a învinuit pe colegul ei, autorul Dominic Raab.

Ea a transmis prezentatorului BBC: „Fiecare autor a scris un capitol diferit. Dominic Raab a scris acel capitol – el îl susţine pe Rishi Sunak”.

Raab a susţinut mai târziu că autorii, printre care  Priti Patel şi Kwasi Kwarteng, şi-au asumat „responsabilitatea colectivă” pentru conţinutul cărţii, adăugând: „Liz să explice de ce şi-a schimbat punctul de vedere”. 

Truss, care a pus patriotismul în centrul campaniei sale de conducere, a sugerat într-o înregistrare audio că disparitatea dintre capitală şi restul ţării a fost „parţial o chestie de mentalitate sau atitudine”.

Comentariile au fost făcute atunci când Truss era secretarul şef al Trezoreriei, funcţie pe care a deţinut-o până în 2019.

În înregistrare, ea a sugerat că nu pare să existe dorinţa de a schimba cultura muncii, astfel încât Marea Britanie să poată deveni mai prosperă.

În înregistrarea audio dezvăluită, Truss a susţinut că cartea ei a fost „caracterizată greşit” la momentul lansării sale în 2012, dar nu a oferit detalii despre modul în care a simţit că pasajul a fost denaturat.

Remarcile lui Truss despre productivitatea lucrătorilor din afara Londrei ar putea fi deosebit de dăunătoare, deoarece la începutul acestei luni, ea a fost forţată să facă o schimbare în sens invers privind planurile de reducere a salariilor funcţionarilor publici din afara capitalei după ce a fost criticată aspru de parlamentarii conservatori. 

  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].