NEWS

Liga Naţiunilor, Liga B: Finlanda – România 1-1. A egalat Tănase. Naţionala n-a pierdut niciodată în istorie în faţa nordicilor

LIGA NAŢIUNILOR

Finlanda – ROMÂNIA 1-1 / LIVESCORE
Pukki (12) / Tănase (52)

REPRIZA A DOUA

România a început în atac, iar în minutul 52, Florin Tănase a împins balonul în plasă, egalând scorul.

PRIMA REPRIZĂ

România a intrat pe teren avându-l căpitan pe Răzvan Marin căpitan, mijlocaşul fiind la selecţia cu numărul 42 la naţională.

Alibec a fost vârful împins, iar Stanciu a fost ţinut rezervă, menajat probabil pentru partida cu Bosnia, din Giuleşti.

Teemu Pukki, de la Norwich, a deschis scorul în minutul 12 cu un şut din afara careului mare, fără speranţe pentru debutantul dintre buturi, Ionuţ Radu.

În minutul 33, triplă ocazie pentru România, cu două şuturi oprite de bară (Sorescu şi Raţiu) plus o re luare nefericită a lui Tănase.

Echipele de start

FINLANDA: 1. Hradecki (C) – 17. Alho, 2. L. Valsanen, 4. Ivanov, 3. Jensen, 18. Uronen – 16. Valakart, 11. Schuller, 6. Kamara – 9. Jensen, 10. Pukki
Rezerve: 12. Eriksson, 23. Sinisalo – 5. Tenho, 7. Hostikka, 8. Niskanen, 13. Soiri, 14. Lingman, 15. Kairinen, 19. Forss, 20. Pohjanpalo, 21. Kallman, 22. Hoskonen
Selecţioner: Markku Kanerva

ROMÂNIA: 1. A. Radu – 2. Raţiu, 5. Nedelcearu, 17. Ad. Rus, 11. Bancu – 18. R. Marin (C), 14. M. Marin, 19. Fl. Tănase – 20. Man, 7. Alibec, 13. Sorescu
Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 3. Mitrea, 4. Manea, 6. Băluţă, 8. Cicâldău, 9. Puşcaş, 10. Stanciu, 15. Olaru, 21. Drăguş, 22. Camora, 23. Cordea
Absent: Burcă (suspendat)
Selecţioner: Edward Iordănescu

Bosnia – Herţegovian – Muntenegru 1-0 / LIVESCORE (ora 21:45)

Demirovic (45+1)

Prezentul nu arată grozav pentru reprezentativa tricoloră, care n-a mai fost la un turneu final de Campionat European din 2016, condusă de pe bancă de Anghel Iordănescu, tatăl actualului selecţioner, iar de la Campionatul Mondial lipseşte neîntrerupt din 1998, când tot Generalul făcea tactica, având la dispoziţie în teren nume precum Gică Hagi, Gică Popescu, Dorinel Munteanu, Viorel Moldovan, Marius Lăcătuş sau Adrian Ilie.

Cu 3 puncte adunate după 4 etape, România este ultima în grupă şi are nevoie disperată de victorie în cele două partide. Cu 6 puncte strânse cu Finlanda şi cu Bosnia, ar termina cu un total de 9 puncte şi ar depăşi, teoretic, liderul Bosnia, care are 8 puncte în acest moment, însă este greu de crezut că trupa lui Dzeko şi Pijanic nu va mai strânge nimic până la finalul campaniei.

Linia de clasament a naţionalei reprezentative arată groaznic: 1-6. Singurul gol a fost marcat de craioveanul Nicuşor Bancu, la victoria contra Finlandei, scor 1-0. În rest, au fost eşecuri pe linie, cel mai dureros fiind cel din Giuleşti, 0-3 cu Muntenegru. Acum, stadionul Rapidului va fi iarăşi gazdă pentru România, deşi gazonul arată groaznic, fapt evidenţiat la meciul de campionat cu CS Mioveni, o problemă cu precădere pentru o formaţie care vrea să atace.

Prima poziţie din grupă promovează în Liga A, dar marea grijă a tricolorilor este nu de mărire, ci de supravieţuire, anume să evite ultima poziţie, care retrogradează în Liga C. Luptă direct cu Finlanda, 4 puncte, şi cu Muntenegru, 7 puncte. În cea de-a treia divizie se zbat selecţionate precum Gibraltar, Kosovo, Luxemburg, Azerbaidjan, Kazahstan, Insulele Feroe, dar şi adversari respectabili din Balcani, precum Turcia, Grecia şi Bulgaria.

Selecţionerul Edward Iordănescu îşi joacă postul în cele două jocuri. Dacă termină preliminariile fără speranţe de viitor, ar putea fi înlăturat. Când a negociat cu Ladislau Boloni, conducerea FRF i-a pus în vedere să obţină rezultate în actualele preliminarii (adică să termine pe unul dintre primele două poziţii în grupă). Tehnicianul care le-a făcut campioane pe Sporting Lisabona în Portugalia şi pe Standard Liege în Belgia n-a dorit să-i fie condiţionată munca de reconstrucţie, întinsă pe durata a doi-trei ani, în termenii respectivi, aşa că n-a semnat contractul.

Cine poate marca de această dată cu Finlanda? Atacul îi cuprinde, la actuala acţiune, pe George Puşcaş (30/8), pe Denis Alibec (25/2) şi pe Florin Tănase (14/1). Primii doi sunt vârfuri de bătaie, iar ultimul se remarcă prin viteză, la fel ca şi mijlocaşul ofensiv Denis Drăguş, cu prestaţii lăudate şi eficiente la Standard Liege (Belgia). În total, atacanţii au marcat doar de 11 ori.

Selecţionerul Edy Iordănescu mizează pe tineri la toate nivelurile. Între buturi va intra Ionuţ Radu, cu intervenţii eroice, dar şi cu erori la nou-promovata Cremonese. Românul este portarul cu cele mai multe parade din Serie A, potrivit statisticilor.

Avea 38 înaintea ultimei runde din Italia, înaintea duelului cu Lazio, 0-4, dar după un eroic 1-1 cu Atalanta. Rapidistul Horaţiu Moldovan, lider în Superligă, şi Ştefan Târnovanu, de la FCSB, singurul dintre cei 3 care evoluează în acest sezon în cupele europene, sunt ceilalţi doi gardieni chemaţi să apere buturile României.

Niciunul n-a debutat încă la naţională, unde postul era „arestat” de câţiva ani de Florin Niţă.
Căpitanul Vlad Chiricheş, de la Cremonese, s-a accidentat la echipa de club şi va absenta, iar greul în apărare va pica pe fundaşi centrali tineri, Adrian Rus (Pisa/Italia/14 selecţii/0 goluri), Ionuţ Nedelcearu (Palermo/Italia/21/2) şi Andrei Burcă (CFR  Cluj/12/0). De urgenţă a fost chemat craioneanul Mitrea.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].