NEWS

Liderul opoziţiei din Georgia a fost arestat după o acţiune în forţă a poliţiei

Poliţia georgiană a luat cu asalt sediul partidului liderului opoziţiei Nika Melia, pe care l-au reţinut în această dimineaţă, notează Reuters.

 

Melia, preşedintele partidului de opoziţie al Mişcării Naţionale Unite (UNM), a fost acuzat că a incitat la violenţă în timpul protestelor de stradă din iunie 2019, acuzaţie pe care a respins-o ca fiind politică.

 

Un tribunal din capitala Tbilisi a dispus săptămâna trecută să fie arestat pentru că nu ar fi depus cauţiunea. La acea vreme, Ministerul de Interne a anunţat că amână executarea ordinului de reţinere a Meliei în urma demisiei prim-ministrului Giorgi Gakharia.

 

Imagini publicate de Sputnik Georgia au arătat că Melia s-a baricadat într-un birou din sediul partidului cu unii dintre susţinătorii săi, în timp ce activiştii opoziţiei s-au ciocnit cu poliţia pe stradă.

 

“Facem apel atât la reprezentanţii partidelor politice, cât şi la susţinătorii lor să protesteze într-o manieră paşnică, să se abţină de la acţiuni violente şi să nu interfereze cu decizia instanţei”, a transmis Ministerul de Interne, referindu-se la ordinul de a-l reţine pe Melia.

 

Fostul premier Gakharia, care a demisionat la 18 februarie, a declarat că decizia sa a fost determinată de un dezacord cu propria echipă cu privire la ordinul de reţinere a lui Melia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].